LOLITA FOR ALTID

Det er den unge piges debut. Hendes første møde med publikum. Muslingeskallen åbenbarer hende, som i Botticellis berømte maleri ’Venus fødsel’ fra 1468. Hendes hud er glat, hendes krop er flot, hendes øjne er åbne, hendes hår bruser ud over det hele og hun er SÅ klar til at møde os. Hun ved ikke endnu, hvor meget magt hun har. Men tiden går og hun mister sin uskyld, sit udseende, sin krop, sin alder og sin magt. Og vi mister interessen for hende. Hvis bare Lolita kunne være Lolita for altid.

Hvad er den unge pige værd? – Find dine billetter her

Foto: Sara Galbiati

Lolita for altid er en scenekunstnerisk komposition af kunstnerduoen How to kill a dogs egne tekster og sange, der afslører den uro, de farer og de fordele, de oplever ved at iklæde sig den unge piges udseende og adfærd. Forestillingen bevæger sig et sted mellem performance og koncert. Der bliver arbejdet med temaer som køn, krop, identitet og seksualitet. Og med at give den unge pige en stemme, så hun ikke kun er visuelt repræsenteret i kulturen, men selv får lov at fortælle sin historie. Og ja, det er bestemt også en problematik, som mange unge mænd vil kunne spejle sig i.

‘Lolita for altid’ tager afsæt i det paradoks, at unge piger på den ene side kan udnytte deres køn og alder til at fremme karrieren og det sociale liv. Og på den anden side ønsker at være andet end netop deres køn og alder, fordi det gør dem sårbare og underkender deres position som frie individer.

Lolita for altid er produceret af How to kill a dog, der består af instruktør Jennifer Vedsted og skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg. De stod også bag anmelder- og publikumssuccessen Velkommen til Pandora, der har spillet på Reaktor, og som var blevet flyttet til Revolver, inden covid-19 nåede at sætte en stopper for dens spilleperiode. Derfor smider vi nogle Velkommen til Pandora forestillinger ind i Lolita for altid’s spilleforløb.

Medvirkende Emma Sehested Høeg & Viktor Dahl
Iscenesættelse Jennifer Vedsted Christiansen
Producent Amanda Tilia Hamelle
Komponist Emma Sehested Høeg
Lysdesign Balder Mark Vairagi Nørskov
Scenograf og kostumedesigner Petruska Miehe-Renard
Tonemester Anders Munch Amdisen
Lysmester Peter Lorichs
Produktionsleder Jesper Sønderstrup
Skræddersalsleder Kristina Widriksen
Scenemester Rasmus Rahbek
Forestillingsfoto Jennifer Vedsted Christiansen
Chefdramaturg og kurator Rikke Hedeager

Co-produktion meLLEM kunstnerduoen How to kill a dog Og Østerbro Teater.