How to kill a dog @ Teaterøen

How to kill a dog (HTKAD) er en kunstnerduo bestående af instruktør Jennifer Vedsted Christiansen og skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg, som vi stiftede i maj 2019. Vi ønsker med HTKAD at skabe et sted, hvor vi gennem vores scenekunstneriske arbejde kan dræbe hunden i os selv – den hund, der konstant ønsker at please, at være loyal og blive elsket.

Erfaring og forestillinger
HTKAD blev udviklet gennem en række kunstneriske eksperimenter under vores uddannelse på DDSKS (2015-2019), hvor vores afgangsprojekt ‘Velkommen til Pandora’ oplevede stor anerkendelse fra flere teatre og medier, der ønskede at indgå i et videre samarbejde med os. Forestillingen skulle oprindeligt kun havde spillet to gange, men endte med at spille 7 udsolgte ekstraforestillinger og har endvidere fået et liv, her et halvt år efter vores afgang, hvor vi både spiller 4 udsolgte forestillinger på Mungo Park og 10 udsolgte forestillinger på Reaktor, Østerbro teater.

Samarbejdspartnere
I år 2020 er vi Emerging Artists in Residence på Teaterøen, som stiller lokaler til rådighed, hvor vi vil dyrke vores metode og kunstneriske samarbejde både internt og med eksterne samarbejdspartnere. Vi arbejder med at udvide scenekunstens muligheder, både hvad angår udtryk og komposition. Vi arbejder med at udforske den kollektive arbejdsproces, hvor vi tager udgangspunkt i vores eget liv og problematikker, og vi søger ofte samarbejdspartnere, der har deres virke i andre kunstneriske områder end scenekunst.

Drømmeteatret
Vi oplever først og fremmest teatret som et sexet og festfyldt sted, hvor man får lyst til at danse, fylde og i særdeleshed diskuterer de problematikker som forestillingen er optaget af. I vores projekter arbejder vi med at nedbryde forholdet til publikum, med at montere andre kunstneriske udtryk i vores arbejde, samt at udforske hvordan værket kan leve videre udenfor den tid og det sted det udfoldes i.